Akupunktur(nåler): 

Jeg kombinerer Tradisjonell kinesisk akupunktur med DR Tan`s balansemetode. Her benyttes sterile engangsnåler som varierer i tykkelse og lengde etter hvordan og hvor på kroppen akupunktøren skal behandle. Nålene settes i spesifikke akupunkturpunkter, på muskler, ashi (smertepunkter), triggerpunkter (medisinsk akupunktur, på ømme og smertefulle områder).

Kopping:

Kopping er glasskopper som festes på huden og drar huden opp fordi det dannes et vakuum inni koppen med hjelp av å bruke ild på en bomullsdott. Koppene settes på bestemte steder på kroppen med varierende styrke: lett, medium eller sterk, ettersom hva man vil behandle.

En annen måte å bruke koppene på kalles glidende kopping. Da vil det først påføres en olje på kroppsområdet før koppen(e)plasseres. Kopping er en effektiv behandlingsform ved forkjølelse og feber, hoste, høyt blodtrykk, ødem, muskelspenninger, hodepine, muskel- skjelett og leddplager, tretthet, menssmerter og astma med mer.

Moxa:

Moxa(burot)er en tørket kinesisk urt, som har en sterk og karakteristisk lukt. Den kan være formet som en sigar og tennes på og kan holdes over akupunkturpunkter for å tilføre varme. Små moxaformer kan festes på nålen og brennes mens den sitter der, den kan legges og brennes direkte på en skive hvitløk og ingefær eller i en boks over korsrygg og mage. De viktigste kvalitetene er å tilføre varme for å motvirke kulde (som ved leddsmerter)og å tørke inn fuktighet. Den tilfører også kroppen Yang energi (qi). Varmebehandlingen benyttes derfor ved kalde og kroniske lidelser som muskel- og skjelett smerter (ved siden av varmefunksjonen økes sirkulasjonen noe som også gir en smertedempende effekt), kald følelse i kroppen/ekstremiteter, løs mage, magesmerter, menssmerter, ryggsmerter, muskler og ledd, gjentatte luftveisinfeksjoner, dårlig immunforsvar og ved generelt energiunderskudd med mer. Dette er både smertefritt og virker lindrende og man kjenner en behagelig varme bre seg innvendig.

Meridian og tuina massasje:

Meridian og tuina massasje kan benyttes som et diagnose verktøy, avspenning, muskelmassasje og forebygging av andre helseplager som søvnforstyrrelser, fordøyelsesubehag og luftveisplager. Meridian og Tuina massasje har et vidt anvendelsesområde med et bredt spekter av teknikker som brukes under behandling. Det er en mild behandlingsform som passer for alle aldersgrupper, inkludert de aller minste.

Øreakupunktur:

Øreakupunktur er basert på prinsippet om at hele kroppen forskjellige organer og funksjoner er representert i det ytre øret. Ubalanser viser seg som ømme trykk ømfintlige punkter i øret. Punktene kan stimuleres ved akupunkturnåler, massasje, trykk, øre frø og magneter.

Soneterapi:

Soneterapi, også kalt refleksologi, tar utgangspunkt i en helhetstenking der «hele kroppen gjenspeiles i delen». Det gjelder da å forstå kroppens språk. Ører, hender, legger og føtter kan fortelle mye om kroppens tilstand. Ved å massere de rette soner stimuleres kroppen til selvheling.
Behandlingen som benyttes er tredimensjonal soneterapi (3D), en videreutvikling av den klassiske soneterapien. Det benyttes en spesiell håndgrepsteknikk som er både terapeutvennlig, arbeidsbesparende og behagelig for klienten.
Soneterapi er utrenskende. Behandling av alle former for betennelser gir derfor
særlig god effekt. Dette er en smertefri og behagelig behandling, og egner seg
veldig godt for barn.

Tilstander der soneterapi egner seg spesielt godt

  • Nedsatt immunforsvar
  • Betennelsestilstander
  • Allergiplager, øre-nese-hals
  • Smerter, rygg- og leddplager
  • Stress
  • Fordøyelsesplager
  • Fertilitetsproblemer, menstruasjonsplager, ammeproblemer
  • Urinveisplager

Strykningsterapi:

Behandlingen har mange felles trekk med soneterapi, men er en mildere utgave. Derfor har den heller ikke de samme førsteforverringene som kan forekomme ved soneterapi og selvhelingsprinsippet kan tre i kraft på en skånsom måte.
Strykningsterapi er en generator for livskraften. Ved stimulering og bevegelse i ben og armer øker energiflyten i hele kroppen. Strykningsterapi påvirker vår elektromagnetiske kropp (livskraften). Metoden passer utmerket på eldre og mennesker med svekket immunforsvar. Målet er å øke vitaliteten og styrke immunforsvaret.

Akupunktør Elisabeth ved Asker Helsesenter er medlem av Akupunkturforeningen.

Plages du med kroniske smerter?

For riktig behandling og veiledning for smerter i muskler eller ledd, ta kontakt.